Initiatievenfonds Gemeente Utrecht

Als je start met crowdfunding voor jouw Utrechtse initiatief maak je kans op een bijdrage van het Initiatievenfonds aan je campagne! Het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht draagt bij aan initiatieven die de buurt, wijk of stad leuker, groener, gezelliger mooier of socialer maken. De bijdrage van het Initiatievenfonds kan rond de 50% van het doelbedrag van de crowdfundingcampagne zijn en oplopen tot €20.000. De bijdrage kan relatief hoger of lager zijn afhankelijk van de inhoud van het initiatief en bijvoorbeeld de eigen inzet.

Een aanvraag doen bij het Initiatievenfonds

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van het Initiatievenfonds moet je aanvraag doen via www.utrecht.nl/initiatievenfondsTip: gebruik je campagnetekst als basis voor je aanvraag en zet alle informatie in een projectplan, verwijs hiernaar in de open vragen en voeg deze als bijlage toe.

Zorg dat de volgende informatie terugkomt in je aanvraag:

punt1Een activiteitenplan met daarin de activiteit(en), periode of datum van de activiteiten, de doelgroep de te behalen resultaten en de samenwerking met andere organisaties en partners.
punt2Geef expliciet aan dat je een bijdrage wilt aan je crowdfundingcampagne. als je een bijdrage van het fonds krijgt dan wordt die ook zichtbaar op de campagnepagina.
punt3De inzet van de initiatiefnemer en deelnemers, in geld (co-financiering), natura of capaciteit. Op die manier maak je voor het fonds duidelijk wat je eigen inzet is.
Punt4Overzicht van de inkomsten en uitgaven, en als bijlagen een kopie bankpas of bankafschrift, identiteitsbewijs en voor organisaties statuten, uittreksel KvK en een Eigen Verklaring Governance Code.

Het Initiatievenfonds streeft ernaar om bij een aanvraag van een crowdfundingcampagne binnen 2-4 weken reactie te geven.

Voorwaarden Initiatievenfonds

Het Initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Utrecht. De gemeente wil met het geven van een bijdrage meer mensen stimuleren om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de buurt, de wijk of de stad Utrecht. Je mag jaarlijks meerdere aanvragen doen. Neem contact op met je wijkbureau, of bij een wijkoverstijgend project met Kees van Engelenhoven (k.van.engelenhoven@utrecht.nl) om te informeren of je aanvraag kans van slagen heeft of als je vragen hebt.

Voorwaarden

puntJe levert samen met anderen een actieve bijdrage aan de uitvoering van het initiatief. Het gaat om een gezamenlijk, niet persoonlijk, belang. 

puntJe voert het initiatief uit binnen de gemeente Utrecht en er is draagvlak in de buurt/wijk/stad voor het initiatief.

puntJe ontvangt de bijdrage aan je crowdfundingcampagne pas als je 100% van het doelbedrag hebt gehaald!

puntKosten voor bedrijfsinvesteringen zoals afschrijving, huur, energie komen niet in aanmerking.

puntLoonkosten komen alleen in aanmerking voor ondersteuning als ze in verhouding staan tot overige inzet in geld of menskracht van de initiatiefnemers en deelnemers.

 

Campagnes

Dak voor de Dieren

Om te zorgen dat ook de volgende winter onze dieren lekker droog in hun stalletje kunnen slapen is er een nieuw dak nodig op de schuur.

Donaties

  • 101% Bereikt
  • €4.140,00 Opgehaald
  • 0 Uur te gaan

Geef jongeren ook een kans

Help jij mee om ondernemende jongeren tussen 16 en 26 jaar ervaring op te laten op het gebied van ondernemerschap?

Donaties

  • 101% Bereikt
  • €10.080,00 Opgehaald
  • 0 Uur te gaan

Maak je dromen waar! Laat de VIPbus rijden!

Ken je dit? De zomer is bijna voorbij. Je hebt in je vakantie besloten het nu echt anders te gaan doen en je dromen waar te maken. Voor jezelf, je zaak of straat of buurt. Nu is het moment dat Utrecht haar dromen waar gaat maken. Steun ons en laat de VIPbus weer rijden in Utrecht!

Donaties

Vrijwilligers

  • 105% Bereikt
  • €10.489,70 Opgehaald
  • 0 Uur te gaan