Social Impact Market

Social Impact Factory zet zich in voor een landelijk en Utrechts netwerk van bewonersinitiatieven, sociaal ondernemers, gemeenten en gevestigde organisaties. Via de zogeheten Social Impact Market kun je je campagne onder de aandacht brengen van bedrijven die social return op een sociaal ondernemende manier willen invullen. Zij kunnen jou expertise en materieel ter beschikking stellen, en voldoen daarmee aan de social return verplichting van de gemeente. Lees hieronder hoe het werkt!

Wat is de social impact market?

SIF-vjsBedrijven die producten of diensten aan de gemeente Utrecht leveren, moeten in sommige gevallen ‘social return’ leveren. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld nieuwe arbeidsplaatsen creëren, of een meerwaarde voor de buurt creëren.

Via de Social Impact Market kunnen die bedrijven zoeken naar projecten waarmee ze invulling kunnen geven aan die social return.

Ook jouw campagne op Voor je Stadsie kan, onder bepaalde voorwaarden (zie rechts) op de market aangeboden worden aan bedrijven. Die kunnen dan in natura (vrijwilligers, expertise, materieel) bijdragen aan jouw initiatief en voldoen daarmee aan een deel van hun social returnverplichting. Win-win, en absoluut uniek in Nederland!

De Social Impact Factory faciliteert de match tussen jou en de bedrijven, en indien nodig de afhandeling van de goedkeuring van de social return invulling bij de gemeente Utrecht.

De voorwaarden

Er zijn een paar voorwaarden om op de social impact market te worden geplaatst:

punt1Met je campagne ben je niet alleen op zoek naar geld, maar ook naar vrijwilligers en materieel. Via de market kun je alleen in nature bijdragen krijgen.

punt2Jouw initiatief heeft direct of indirect effect op het vergroten van de arbeidsparticipatie in Utrecht, of op de dagbesteding (bijv. via vrijwilligers-, leer- en ervaringsplekken) van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

punt3Wij verzorgen plaatsing op de market. Dat is kosteloos, en ook elke match die met een bedrijf ontstaat kost je niets. Als je campagne is afgerond verdwijnt die van de market.

 

 

 

Campagnes

Niets gevonden

We kunnen helaas niet vinden waar je naar op zoek bent. Probeer het eens via het zoekscherm.