Maak kans op geld, hulp en materiaal voor je Utrechtse campagne

Start je een campagne voor een initiatief dat van Utrecht een mooiere, betere en leukere stad maakt? Dan ben je niet alleen! Via Voor je Stadsie staan er lokale én landelijke partners voor je klaar die jouw initiatief willen ondersteunen. Lees hieronder op welke donaties, kennis en middelen je kans maakt! We helpen je uiteraard met alle mogelijkheden!

Hoe werkt het?

Via Voor je Stadsie doen lokale partners en landelijke partners van Voor je Buurt bijdragen aan crowdfundingcampagnes. Het kan gaan om: donaties (geld), expertise (kennis en vrijwilligers) en middelen (gebruiksvoorwerpen, locaties). Als je een campagne instuurt bij Voor je Stadsie neemt ons team met je door wat je precies nodig hebt en bij welke partners je kans maakt op een bijdrage. De partners gedragen zich namelijk gewoon als donateurs; ze hebben hun eigen criteria om wel of niet mee te doen. Hieronder lees je per partner wat die belangrijk vindt, en wat die te bieden heeft.

Maak kans op een financiële bijdrage van:

Het Initiatievenfonds draagt bij aan maatschappelijke initiatieven voor Utrecht


Maximaal €20.000 | Kijk hier voor meer informatie »

Als je start met crowdfunding voor jouw Utrechtse initiatief maak je kans op een bijdrage van het Initiatievenfonds aan je campagne! Het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht draagt bij aan initiatieven die de buurt, wijk of stad leuker, groener, gezelliger mooier of socialer maken. De bijdrage van het Initiatievenfonds kan rond de 50% van het doelbedrag van de crowdfundingcampagne zijn.

Stimuleringsfonds Rabobank


Maximaal €2.000 | Kijk hier voor meer informatie »

Ieder jaar geeft Rabobank Utrecht, via haar eigen Stimuleringsfonds, een deel van de winst terug aan de samenleving. Hiermee krijgen projecten en initiatieven in de stad Utrecht, Nieuwegein, De Meern, Vleuten en Harmelen een steuntje in de rug. Jouw campagnes maakt kans op een donatie tot maximaal €2.000 uit het Stimuleringsfonds! Lees hieronder wat de voorwaarden zijn.

Stichting DOEN draagt bij aan vernieuwende creatieve ontmoetingsplekken


Maximaal €5.000 | via cropped-VJB_logo_RGB-120x81 | Kijk voor meer informatie op Voor je Buurt »

Heeft jouw initiatief tot doel om betrokken gemeenschappen te realiseren en versterken die zich inzetten voor elkaar en de buurt? Dan maak je kans op een donatie tot €5.000 vanuit het programma Nieuwe Ontmoetingsplekken van Stichting DOEN. Het programma zet in op vernieuwende, sociale initiatieven, gericht op actieve betrokkenheid van verschillende groepen mensen en organisaties, die goed ingebed zijn in hun omgeving. Als aanvulling op je campagnepagina beantwoord je twee aanvullende vragen. Binnen een week hoor je of je wel of geen bijdrage krijgt.

VSBfonds draagt bij aan initiatieven die leiden tot nieuwe ontmoetingen


Maximaal €2.500 | via cropped-VJB_logo_RGB-120x81 |  Kijk voor meer informatie op Voor je Buurt »

Initiatieven waardoor mensen elkaar ontmoeten en begrijpen, elkaar inspireren en zich ontwikkelen maken kans op een bijdrage tot €2.500 van het VSBfonds. Als aanvulling op je campagnepagina vragen we je twee aanvullende vragen te beantwoorden. Binnen een week hoor je of je wel of geen bijdrage krijgt.

Vraag hulp, advies en bijdragen in natura van:

Bedrijven kunnen je ondersteunen met kennisvragen, materialen of menskracht

Door het bedrijfsleven te betrekken kun je ondersteuning krijgen bij kennisvragen. Hoe maak je een businessplan, een jaarrekening. Hoe werk je duurzaam? Hoe richt je een organisatie in? Hoe gebruik je sociale media zo goed mogelijk, et cetera. Heb je materialen nodig. In plaats van geld kun je ook denken wat wil ik kopen voor dat geld. Denk aan kantoormeubilair, verf, hout, machines, kopieerapparaten, pennen, lampen et cetera. Of denk aan inzet menskracht, een team uit het bedrijfsleven wat ingezet kan worden bij een klus, of extra handjes bij een activiteit. Aanvragen lopen via www.utrechtseuitdaging.nl. Geef aan dat je een crowdfundingcampagne voert!

Advies over vrijwilligers van VC Utrecht

De adviseurs van VC Utrecht geven advies op maat over alles wat met vrijwilligers en vrijwillige inzet te maken heeft. Ze denken graag mee over bijvoorbeeld vrijwilligers werven, (samen)werken met vrijwilligers, PR en communicatie, expertise vergroten (trainingen en workshops), organisatie versterken, samenwerken met bedrijven, nieuwe samenwerkingsverbanden in je wijk, financiën: verdienmodellen, subsidies etc., waardering van vrijwilligers, opstarten van een nieuw initiatief of project, veiligheid in je organisatie. Kijk op vcutrecht.nl/advies voor meer informatie.

Het invullen van de social return verplichting van bedrijven via de Social Impact Factory


Gratis expertise en materieel | Kijk hier voor meer informatie »

De Social Impact Factory is een stichting die als ambitie heeft sociaal ondernemerschap tot het nieuwe normaal te maken. De stichting faciliteert een landelijk en Utrechts netwerk van bewonersinitiatieven, sociaal ondernemers, gemeenten en gevestigde organisaties. Sociaal ondernemers worden aan gemeenten of gevestigde organisaties gekoppeld om via challenges maatschappelijke vraagstukken op te lossen. En de Social Impact Market is een online markt die zorgt voor verbinding tussen bedrijven die social return op een sociaal ondernemende manier willen invullen of op zoek zijn naar mogelijkheden voor sociaal inkopen en sociaal ondernemers met hun aanbod.

Advies op het gebied van procesbegeleiding door de KNHM


Gratis advies | via cropped-VJB_logo_RGB-120x81  | Kijk hier voor meer informatie »

Adviseurs van de KNHM geven gratis en onafhankelijk advies op het gebied van procesbegeleiding voor maatschappelijke initiatieven. Denk aan begeleiding en advies op het gebied van het bijeenbrengen van netwerken, het maken van een procesopzet, de begeleiding van participatietrajecten, het maken van een plan van aanpak, adviseren bij projectcommunicatie en het opzetten en uitvoeren van bijeenkomsten.

Advies voor initiatieven op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid


Gratis advies van de wijkadviseurs van Utrecht Natuurlijk  | Kijk hier voor meer informatie »

Adviseurs van Utrecht Natuurlijk geven gratis advies aan buurt-/wijkinitiatieven op het vlak van natuur, milieu en duurzaamheid. Goed advies bij het opzetten en uitvoeren van je initiatief helpt je zeker om zelf een mooi project neer te zetten.

Als je start met crowdfunding voor jouw duurzame Utrechtse initiatief maak je een grotere kans op een bijdrage vanuit de SIDO regeling (maximaal €10.000). Utrecht Natuurlijk maakt met de SIDO regeling  duurzame wijkinitiatieven mogelijk die aansluiten bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Utrecht.

 

Praktische ondersteuning en advies door Starters4Communities


Gratis expertise en materieel | Kijk hier voor meer informatie »

Starters4Communities ondersteunt graag initiatieven die hun impact, bereik of financiële duurzaamheid willen versterken. Utrechtse initiatieven met een vraagstuk kunnen bij ons terecht voor ondersteuning op verschillende gebieden. Zo bieden we bijvoorbeeld praktische ondersteuning en advies omtrent het opzetten/vormgeven van een succesvolle crowdfundcampagne, het verbeteren van marketing en communicatie of het uitwerken van nieuwe verdienmodellen.

Een inspirerend artikel over jouw campagne op UUT 

UUT, het leukste verhalenplatform van Utrecht waarop verhalen over initiatieven en mensen die Utrecht mooier maken worden gedeeld. Als je start met crowdfunding krijgt jullie initiatief een mooi artikel binnen de rubriek ‘ Met liefde voor je Stadsie’.  Dit is een mooie manier om je initiatief onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Daarnaast brengt UUT met SYNC initiatiefrijk Utrecht samen, waar je misschien wel de kans krijgt om op een podium te klimmen en een vraagstuk te pitchen. In drie rondes ga je samen met een jong creatief publiek aan de slag om nieuwe ideeën en oplossingen te bedenken.

Gratis donaties bij online shoppen:

Zo zamel je gratis donaties in via de grootste webwinkels!


Donaties | via cropped-VJB_logo_RGB-120x81  | Kijk hier voor meer informatie »

Online shoppen en tegelijk je favoriete crowdfundingcampagne een extra zetje geven? Dat kan nu gratis! Dankzij onze samenwerking met 4MORGEN gaat een deel van je online aankoopbedrag rechtstreeks naar de campagne van jouw keuze. En het mooie is: het is hartstikke simpel en het kost je niets extra’s!