Workshop crowdfunding 11 mei

Door Aster van Tilburg

Ben jij bezig met een initiatief waarmee je Utrecht nog socialer, veiliger en of leuker maakt en denk je na over crowdfunding als financieringsvorm? Wil je met crowdfunding niet alleen geld inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Meld je dan aan voor de workshop crowdfunding op 11 mei 2017 vanaf 19.00 uur in Utrecht!

Als je start met een crowdfundingcampagne maak je ook nog eens kans op een bijdrage vanuit het Initiatievenfonds, Stimuleringsfonds Rabobank Utrecht, VSBfonds of Stichting DOEN.

Wat is crowdfunding?
Bij crowdfunding financier je een project doordat een grote groep mensen een relatief klein bedrag inlegt. Zo vorm je een groep mensen die zich betrokken voelt bij je project en wil meehelpen om er een succes van te maken. Tijdens deze workshop leer je hoe crowdfunding werkt en op welke manier je mensen vanaf het begin betrekt bij je project. Ook werken we samen aan jouw crowdfundingcampagne. Je gaat dus niet alleen naar huis met tips en tricks, maar ook met concrete ideeën en een eerste opzet van je eigen campagne!

Voorbereiding workshop
De workshop is gericht op initiatiefnemers in Utrecht die met een concreet initiatief bezig zijn en binnen een half jaar willen starten met een crowdfundingcampagne. Om zoveel mogelijk uit de workshop te halen vragen we je om alvast te bedenken voor welk (deel)project je zou willen crowdfunden en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt en dit te bespreken binnen je team. Op www.voorjestadsie.nl/starteencampagne kun je ook al een eerste versie van een campagnepagina aanmaken.

Wat? Workshop crowdfunding door Voor je Stadsie (crowdfundingplatform voor Utrecht)
Wanneer? Donderdag 11 mei 2017 van 19.00 tot 22.00. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee.
Waar? VC Utrecht, Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht
Kosten? Gratis
Aanmelden? Stuur uiterlijk 7 mei een e-mail naar info@voorjestadsie.nl met als onderwerp “Workshop crowdfunding Utrecht” met je naam, het aantal personen waarmee je komt en een korte omschrijving van je initiatief.

Deze workshop wordt georganiseerd door het crowdfundingplatform Voor je Stadsie in samenwerking met de Gemeente Utrecht, de Vrijwilligerscentrale Utrecht, de Social Impact Factory en de Utrechtse Uitdaging. Mail voor meer informatie over de inhoud van de workshop naar info@voorjestadsie.nl.

Geef een reactie